Uz podršku do Švedske: Vranjanci na KORAK OD SNA

Lokalne vesti - Četvrtak 04.04.2019 - 11:48

Bend Mud Factory iz Vranja na korak je do saradnje sa svetski poznatim producentom u „hramu metala“, studiju „Fredman“ u Švedskoj, što je san velikog broja grupa, ne samo u Srbiji.

Momci se ne šale: Mud Factory FOTO: N. Đorđević/OK Radio Momci se ne šale: Mud Factory FOTO: N. Đorđević/OK Radio
Ono što je očekivano je da Vranjance od ostvarenja sna deli prozaičan problem: nedostatak para.
 
Ipak, san je dostižan i bendu je potrebno još samo 2.500 dolara kako bi svoj album prvenac dovršili u Švedskoj.
 
Zbog toga je „Mud Factory“ pokrenuo IndieGoGo kampanju, što je put kojim sve češće pribegavaju mnogi svetski bendovi.
 
Radi se o platformi koja služi za grupno finansiranje projekata, takozvanog „crowdfundinga“, novijem internet fenomenu čiji bi ekvivalent u ranijim vremenima bio pretplata ili pretprodaja.
 
U ovom slučaju, „Mud Factory“ će prikupljena sredstva iskoristiti namenski, a zauzvrat onima koji uplate obezbeđuju poklone adekvatne uplaćenoj sumi.
 
Vranjanci su bazično snimanje albuma "The Sins of Our Fathers" u beogradskom studiju „Devotion“ finansirali sami.
 
Sada imaju šansu da im mix i master radi Fredrik Nördstrom, čuveni švedski metal producent i vlasnik studija "Fredman", gde su svoje albume snimali razni uspešni metal bendovi, od kojih su najpoznatiji:  At the Gates, In Flames, Architects, Bring Me the Horizon, HammerFall, Dimmu Borgir, Opeth, Arch Enemy, Soilwork i drugi. 
 
Momci iz benda „Mud Factory“ poručuju da je ovo za njih jedinstvena prilika da nađu svoj put na međunarodnoj muzičkoj sceni i predstave svoj album široj publici.
 
Nadaju se da će uz pomoć svojih kolega, prijatelja i ljubitelja muzike uspeti da prikupe još oko 2.500 dolara, koliko ih deli od ostvarenja sna i rada u ovom švedskom studiju
 
Za one koji žele da pomognu, sve informacije mogu dobiti na stranici https://www.indiegogo.com/projects/our-chance-to-work-with-a-legendary-producer/x/20621747.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: