Uz podršku EU: Bosilegrad rešava problem PIJAĆE VODE

Lokalne vesti - Nedelja 20.10.2019 - 12:17

Vranje/Bosilegrad - Uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Republike Srbije u Bosilegradu su u toku radovi na završetku izgradnje sistema za vodosnabdevanje koji će stanovništvu opštine omogućiti snabdevanje kvalitetnom vodom za piće.

Radovi su vredni 310.000 evra FOTO: EU PRO Radovi su vredni 310.000 evra FOTO: EU PRO
Troškove radova od 310.000 evra, koji podrazumevaju izgradnju više od sedam kilometara cevovoda i osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje „Roda“, finansirale su podjednako EU preko programa EU PRO i Vlada Republike Srbije.
 
- Izgradnjom vodovoda rešićemo naš dugogodišnji problem sa stabilnim snabdevanjem vodom, i više od 4.500 ljudi koji žive u naselju Dobri dol i selima Rajčilovci, Radičevci i Mlekominci imaće kvalitetnu vodu za piće, uz smanjenje gubitaka u sistemu vodosnabdevanja - rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad koja učestvuje u finansiranju projekta sa 9.300 evra.
 
Kroz aktivnosti dobrog upravljanja koje se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske, uspostaviće se efikasan sistem za obračun i merenje kapaciteta i distribucije vode
 
Izvođač radova je grupa koju čine Javno preduzeće za komunalije i usluge „Usluga“ iz Bosilegrada i Hidrokomerc d.o.o. iz Lučana, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Bosilegrad, dok je rok za završetak 280 dana.
 
Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra
 
Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije
 
Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: