Vanredno stanje: Penzioneri obavili kupovinu

Lokalne vesti - Nedelja 22.03.2020 - 12:08

Građanima Vranja starijim od 65 godina, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, omogućeno je da u nedelju, u periodu od 04:00 do 07:00 časova obave kupovinu osnovnih životnih namirnica i drugih potrepština.

Bilo je otvoreno 15 maloprodajnih oBjekata FOTO: vranje.org.rs Bilo je otvoreno 15 maloprodajnih oBjekata FOTO: vranje.org.rs
Prema rečima predstavnika Kancelarije za vanredne situacije u Gradskoj upravi Vranje Nemanje Jovanovića, tokom jučerašnjeg dana, od strane Gradskog štaba za vanredne situacije data je preporuka svim trgovcima i vlasnicima maloprodajnih objekata na teritoriji grada Vranja da u nedelju u propisanom vremenu budu otvoreni, kao i da o tome obaveste javnost putem sredstava javnog informisanja. 
 
- Na osnovu informacija koje smo dobili trenutno radi oko 15 maloprodajnih objekata na teritoriji grada Vranja. 
 
Putem sredstava javnog informisanja obavešteni su  građani kojima je neophodan prevoz,od kuće do maloprodajnih objekata, da se mogu javiti javiti Kancelariji za vanredne situacije
 
Prevoz je obezbeđen od strane jedinice lokalne samouprave - rekao je Jovanović. 
 
Pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije Aleksandar Tomić istakao je da lokalna samouprava, usled zabrane kretanja licima starijim od 65 godina pomaže i ostalim danima u nedelju
 
- Trudimo se da uradimo sve ono čime možemo da pomognemo i da na neki način njima omogućimo nesmetan život u trenutnoj situaciji. 
 
Aktivnu ulogu u tim naporima uzeo je i Crveni krst, zajedno sa volonterima - rekao je Tomić. 
 
Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade iz Vranja izrazio je zahvalnost svim volonterima na velikom angažovanju u nastojanju da se pomogne starijim licima. 
 
- Kancelarija za mlade, svakodnevno je na terenu sa preko 20 mobilnih timova. Oni stoje na usluzi starijim sugrađanima za nabavku osnovnih životnih potrebština
 
Tokom današnjega dana pomogli smo prevozom starijih lica od kuća do prodavnica i obratno - naveo je Filipović.
 
Stariji građani na teritoriji grada Vranja koji imaju potrebu za dostavom osnovnih životnih namirnica mogu da se jave na telefone:
 
017/402-340 i 064/8630272 - u periodu od 8 do 16 časova, a nakon 16 časova na tel. 017/1985
 
Građani koji imaju potrebu za dostavom lekova mogu da se obrate Apoteci Vranje na brojeve telefona: 017/422-901 i 017/423-340.
 
Takođe, u slučaju potrebe građani se mogu javiti i JU Centru za socijalni rad Vranje kao i Zavodu za javno zdravlje na već uspostavljene telefonske linije.  
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: