Vaskršnja liturgija bez vernika: Radost bez obzira na okolnosti FOTO

Lokalne vesti - Nedelja 19.04.2020 - 13:16

Episkop vranjski Pahomije služio je Vaskršnju liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju.

"Radost nam je danas pomešana sa tugom" FOTO: G. Mitić/OK Radio
Liturgija je služena u posebnim okolnostima, u uslovima policijskog časa, pa praktično, nije bilo vernika.
 
Sveštenik Aleksandar Milošević pročitao je ovogodišnju Vaskršnju poslanicu Patrijarha Irineja i svih arhijereja Srpske pravoslavne crkve.
 
Vladika Pahomije u svojoj besedi vernom narodu istakao je da je Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista najveći događaj u istoriji roda ljudskoga i da treba uvek da mu se radujemo, bez obzira u kakvim okolnostima proslavljamo praznik.
 
- Radost nam je danas pomešana sa tugom, radosni smo zato što proslavljamo Vaskrs, tužni zato što nismo u zajednici jedni sa drugima u svetim hramovima
 
Ali treba da znamo i da vaskrsli Gospod kada je vaskrsao i javljao se svojim učenicima - Svetim apostolima, on je prolazio kroz zatvorena vrata, tako on ulazi i u vaše domove, u vaše crkve u malome, samo ako se sećamo pravilno vaskrsenja Hristovoga i imamo tu radost koju je on doneo rodu ljudskome - rekao je vladika.

Foto Galerija

Vaskršnja liturgija

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: