"Vatra nam je odnela i ono malo što smo imali"

Lokalne vesti - Subota 06.04.2013 - 20:38

Porodična kuća Slavoljuba Jovanovića u selu Zlatokop nadomak Vranja izgorela je u požaru koji se dogodio u subotu ujutru.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Šestočlanoj porodici Jovanović ostala je samo jedna soba u kojoj će morati svi da žive i spavaju, jer je vatra zahvatila i uništila veći deo porodičnog doma od 40 kvadrata.

Da zlo bude veće, celo domaćinstvo izdržava se od minimalne plate Violete Jovanović, supruge Slavoljuba, koja je jedina zaposlena.

Sa njima su dva sina blizanca, učenici šestog razreda osnovne škole, dve godine starija ćerka i Slavoljubova majka.

– Požar se dogodio u subotu ujutru i vatrogasci su spasili koliko se spasiti može. I to malo što smo imali više nemamo.

Veliko hvala komšijama i prijateljima koji su se odmah okupili i pomogli mi da osposobimo jednu prostoriju u kojoj ćemo sada svi zajedno da spavamo.


Uspeli smo da iz vatre izvučemo krevet, veš mašinu i sudoperu, a sav ostali nameštaj je izgoreo – kaže Slavoljub i dodaje da je njegovim blizancima najžalije što im je harmonika koju su godinama svirali potpuno uništena.

– Harmoniku nismo uspeli da izvučemo iz plamena i na žalost od nje su ostale samo crne dirke. Moji sinovi su je mnogo voleli i čisto sumnjam da će se pomiriti sa tim da je više nemaju.
 

S obzirom da vole muziku, ne znam kako, ali ću morati da se snađem i kupim im drugi instrument. Ne znam šta sam i kome skrivio da mi se ovako vraća.

Celog života se mučimo i živimo na ivici egzistencije i samo nam je ova požar falio da nas dokrajči – kaže naš sagovornik.
 

On napominje da je kuću izgradio njegov otac koji je umro 1977. godine, kada je Slavoljub imao svega sedam godina.

Kako kaže, od tada do danas njegova majka i on morali su sve sami da zarade i sve što su imali stvorili su radom i mučenjem.

Porodica Jovanović iz Zlatokopa očekuje pomoć grada Vranja  jer sopstvenih sredstava nema, a neizvodljivo je da šestoročlana porodica živi u jednoj maloj sobi od 10 kvadrata.
 

Portparol PU Vranje Dragan Stamenković izjavio je da je požar u porodičnoj kući Jovanovića izbio u subotu oko 10 časova, usled neispravnih elektro instalacija u kući.

Kako je kazao, nakon gašenja požara policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mesta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: