Već prijavljeno POLA MILIONA LJUDI: Kako do 60 evra od države?

Lokalne vesti - Sreda 28.04.2021 - 12:00

Do 10 sati za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo se više od 524.000 građana, izjavila je savetnica ministra finansija Ana Jović.

Ood 5. maja prijavljivanje i preko kol-centra FOTO: Free Images Ood 5. maja prijavljivanje i preko kol-centra FOTO: Free Images
Ona je, gostujući na TV Prva, navela da će od 5. maja građani moći da se prijavljuju i preko kol-centra.  
 
Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se preko sajta Uprave za trezor počnu prijavljivati za pomoć države od 30 plus 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti.
 
Prijavljivanje će izgledati isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.
 
Dakle, na sajtu Uprave za trezor treba da prvo kliknu na polje Podnošenje prijave, upišu broj lične karte i banku kod koje imaju otvoren račun.
 
Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren račun.
 
Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.
 
Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći kao i ljudi koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć.
 
Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.
 
Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.
 
Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.
 
Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija Srbi, na Kosovu i Metohiji u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države.
 
Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.
 
Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: