Večeras "Noć muzeja"

Lokalne vesti - Petak 06.06.2014 - 10:53

Ovogodišnja manifestacija „ Noć muzeja“ nakon odlaganja prvobitnog datuma održavanja usled vanredne situacije u zemlji u Vranju će biti organizovana 7. juna.

Ilustracija Ilustracija

Zainteresovani će biti u prilici da u noći između subote i nedelje pogledaju izložbe na tri lokacije u gradu od 18 do dva sata posle ponoći.

Posetioci će u Narodnom muzeju moći da pogledaju izložbu fosilizovanih biljaka i životinja iz perioda Paleozoika i Mezozoika iz muzejskog fonda i privatnih kolekcija, zatim keramičkih lampi iz bronzanog doba sa lokaliteta Meanište - Ranutovac i dvoseklih mačeva iz gvozdenog doba koji potiču sa lokaliteta Pudarnica - Pavlovac, Gradište- Golemo selo.

U Galeriji Narodnog muzeja, posetioce očekuju izložba grafika švedske umetnice Marije Hed u maloj sali Galerije i postavka “Jugoslovensko - francuski odnosi“ u organizaciji Istorijskog arhiva „31. januar“ u Vranju u velikoj sali Galerije.

Tokom  “Noći muzeja” na toj lokaciji biće organizovan i koncert  “Srpska solo pesma", a najavljeno je i gostovanje  Aleksandra Blatnika, karikaturiste iz Niša.

Članovi glumačke radionice Pozorišta “ Bora Stanković” izvešće muzičko scenski prikaz “Tonem” u dva termina, jednom u 21 i drugi put u 23 časova.

U Muzej kući Bore Stankovića  biće izloženi novinski članci o osnivanju ovog značajnog kulturnog lokaliteta, a posetioci će biti u prilici i da pogledaju projekciju filma “Bora pod okupacijom” iz arhive RTS-a.

Inače, „Noć muzeja“ održava se u Srbiji od 2003.godine, dok se u Vranju ovaj događaj obeležava osmu godinu zaredom.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: