Većinski vlasnik "Alfe" srpski "Poslovni čovek godine"

Lokalne vesti - Utorak 28.05.2013 - 09:53

Miroljubu Aleksiću, rođenom Vranjancu, vlasniku “Alco grupe”, koja je većinski vlasnik „Alfe“ iz Vranja, uručeno je priznanje „Poslovni čovek godine“ za 2012.

Miroljub Aleksić Miroljub Aleksić

Ovo priznanje tradicionalno dodeljuje Provredna komora Beograda, a važi za najznačajnije u srpskom privrednom svetu.

- Nadam se da će u narednom periodu nadležni u državi sprovesti neophodne reforme kako naša zemlja ne bi zapala u teško stanje u kome su se, usled ekonomske krize, našle druge zemlje poput Grčke i Italije.

Ukoliko do tih reformi dođe, investitori će želeti da ulažu u Srbiju - rekao je Aleksić zahvalivši se svojoj porodici ali i zaposlenima u svom preduzeću na trudu koji su uložili kako bi postigli značajne rezultate.

Miroljub Aleksić rođen je 1957. godine u Vranju, gde je završio osnovnu školu.

Njegov otac je ginekolog, mlađa sestra pedijatar, dok mu je majka bila direktor u Jugobanci.

Iz Vranja su se 1969. godine preselili u Beograd. Prvo su živeli na Čuburi u svom stanu, a zatim su na Banovom brdu napravili kuću.

Posle završene XIII Beogradske gimnazije, školovanje je nastavio na fakultetima u Beogradu i Americi.

Godine 1996. osnovao je Alco banku, koju je 2007. prodao belgijskoj KBC Banci.

Danas, "Alco grupu" čine "Pionir" iz Subotice (sa četiri fabrike), "Hissar" iz Prokuplja, "Tipoplastika" u Gornjem Milanovcu, "Intersilver" iz Zemuna, FOS iz Surdulice, a bila je i glavni poverioc vranjske „Koštane“.

Zatim u oblasti trgovine poseduju beogradske kompanije "Amasis", "Jugotehna" i "Cobex", kao i niški "Autopromet", u građevini "Naš stan".

Preko „Amasisa“ „Alco grupa“ je i većinski vlasnik „Alfe“ iiz Vranja, dok u turizmu posluju preko lanca "A hoteli", u okviru kojih su završeni hoteli "Izvor" u Aranđelovcu i "Master" u Novom Sadu.

Počasni je građanin Prokuplja i Aranđelovca.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: