Velika akcija ZZJZ: Vranjanci, sarađujte i čuvajte DECU i LJUBIMCE

Lokalne vesti - Četvrtak 16.05.2019 - 12:08

Na području grada Vranja, 18. maja počeće sprovođenje sistematske deratizacije odnosno suzbijanje štetnih glodara, koja bi prema planu, a u zavisnosti od vremenskih prilika, trebalo da se završi za 15 dana, najavio je Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje.

Akcija je za građane besplatna FOTO: Getty Images/ilustracija Akcija je za građane besplatna FOTO: Getty Images/ilustracija
Značaj ove akcije je zaštita stanovništva od zaraznih bolesti, čiji izvori zaraze mogu biti mišoliki glodari.
 
Sistematsku deratizaciju sprovodiće grupa izvođača: „Sinitra“ iz Valjeva, „Ekozaštita" i „DE-MUS“ iz Beograda, „BIO-SPIN“ iz Novog Sada i Zavod za javno zdravlje Vranje, koji će vršiti stručni nadzor nad sprovođenjem te akcije.
 
Akcijom će biti obuhvaćeno 17.168 gradskih i 3.037 seoskih domaćinstva, podrumi stambenih zgrada, parkovi i zelene javne površine ispred stambenih zgrada, rečne obale i kanali Vranjske i Sobinske reke.
 
Sela u kojima će se sprovoditi akcija su: Aleksandrovac, Bresnica, Buštranje, Vrtogoš, Vlase, Davidovac, Donje i Gornje Trebešinje, Gornji Neradovac, Donje Žapsko, Katun, Moštanica, Ranutovac, Ribince, Ristovac, Ćukovac, Zlatokop, Tibužde, Kruševa glava, Gradnja, Studena i Smiljević.
 
Deratizacija se sprovodi u organizaciji Gradske uprave Grada Vranja i ona je za građane potpuno besplatna.
 
U naseljima u kojima se izvodi deratizacija pre sprovođenja biće postavljena obaveštenja o samoj akciji i vremenu njenog izvođenja.
 
- Neophodno je da građani omoguće nesmetan rad ekipama na terenu i da se pridržavaju dobijenih uputstava i upozorenja, da ne diraju i premeštaju postavljene mamke,  kako bi akcija bila bezbedna i što uspešnija.
 
U cilju postizanja bezbednosti akcije takođe je potrebno onemogućiti pristup deci i domaćim životinjama postavljenim preparatima kojima se izvodi deratizacija – upozoravaju iz ZZJZ.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: