Velike gužve na Končulju

Lokalne vesti - Utorak 31.07.2012 - 09:22

Na kontrolnom punktu Končulj sa srpske i Bela Zemlja sa kosovske strane, poslednjih tri-četiri dana putnici na prelaz čekaju i po više sati.

Prelaz Bela Zemlja Prelaz Bela Zemlja
Lokalna RTV Bujanovac emitovala je snimke na kojima se, sa srpske strane, vidi kolometarska kolona vozila koja se protegla od kontrolnog policijskog punkta do sela Končulj.
 
- Razgovarali smo sa putnicima i ovima koji sa ove strane čekaju više dva sata, ali i onima koji su sa kosovske strane ušli posle čekanja od skoro sata. Reakcije su jako emotivne - kaže Mukarem Ahmeti, glavni i odgovorni urednik RTV Bujanovac.
 
Ahmeti objašnjava da su u dugim kolonama u preko 90 odsto slučajeva čitave porodice Albanci koji ili dolaze na odmor iz zemalja Zapadne Evrope, ili oni koji se tamo vraćaju posle posete zavičaju.
 
Tanjugu je u vranjskoj policiji rečeno da se trenutno na ovom kontrolnom punktu čeka najviše do deset minuta, a da je teško prognozirati šta će se na prelazu dešavati tokom dana.
 

Šta god da je po sredi oni koji automobilima putuju na Kosovo ili vozaci kamiona sa robom, iz Srbije do Gnjilana mogu koristiti kontrolni policijski punkt Depce u opštini Preševo. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: