Veljiu optužio Srbiju da organizovano dovodi MIGRANTE do Kosova

Lokalne vesti - Nedelja 22.11.2020 - 13:25

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Agim Veljiu, optužio je vlasti Srbije da poslednjih godina organizovano okupljaju i prevoze migrante do Kosova, kako bi ilegalno tamo prešli.

Veljiu pisao šefu kancelarije EU na Kosovu FOTO: AP Veljiu pisao šefu kancelarije EU na Kosovu FOTO: AP
Veljiu je u pismu šefu kancelarije EU na Kosovu, Tomašu Šunjogu, naveo da se i druge države Jugoistočne Evrope suočavaju s povećanim brojem ilegalnih migranata koji u većini slučajeva koriste Kosovo za tranzit do zemalja Evropske unije.
 
Izneo je da su kosovske vlasti od migranata saznale da ih se oko 400 već okupilo kod Preševa da bi bili transportovani još bliže Kosovu.
 
- Štaviše, oni su izjavili da je nad njima vršeno fizičko nasilje, a pored toga, zaprećeno im je nasiljem ako ponovo pokušaju da se vrate na teritoriju Srbije.
 
O takvim akcijama spskih vlasti je izveštavano u raznim međunarodnim medijima - rekao je Veljiu.
 
Dodao je da je takvo delovanje Srbije suprotno međunarodnim konvencijama koje garantuju ljudska prava i tretman migranata.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: