Vesna uči da hoda, ali joj fali još novca za proteze: Bez nogu ostala kad je telom zaštitila dete

Lokalne vesti - Petak 14.01.2022 - 10:17

Zbog nedostatka sredstava za nastavak terapija, smeštaja, prateće opreme i pomagala, čitava akcija može da propadne i Vesna se vrati u Vranje bez elektronskih proteza.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Vesna Stojković iz Vranja, zahvaljujući SMS porukama i novčanim uplatama dobrih ljudi, sakupila je oko 85 odsto potrebnih sredstava za nove proteze i krenula na pripreme i vežbe sa lekarima i fizioterapeutima na klinici u Beogradu.

Međutim, potrebna cifra od 4.5 miliona dinara još nije dostignuta, te zbog nedostatka sredstava za nastavak terapija, smeštaja, prateće opreme i pomagala, čitava akcija može da propadne i Vesna se vrati u Vranje bez elektronskih proteza.


Ona je ostala bez obe noge nakon povreda koje je zadobila prilikom bombardovanja Vranja. Našavši se na ulici sa bebom u naručju, telom je zaštitila dete, a geleri su završili po njoj. Povrede koje je zadobila, trajno su oštetile njene noge, te su u godinama koje su usledile, lekari morali da joj ih amputiraju.

Konačno ima priliku da posle više od 20 godina stane na noge, ali za to joj je potrebna pomoć. Potrebno je poslati još poruka sa sadržajem 939 na 3030, kako bi se sakupila potrebna suma od 4.5 miliona dinara za Vesnine proteze, kolica, rehabilitaciju i prateće troškove, koje je ispostavila firma iz Nemačke, koja proizvodi moderne elektronske proteze.

Za sada je sakupljeno oko 85 odsto potrebnih sredstava Vesna kaže da joj se nakon pisanja medija ponovo vratila nada da će doći do proteza.

- Krenula sam sa vežbama i pripremama na Banjici i ne gubim nadu da će novac biti sakupljen kako bih ponovo dobila priliku da hodam.

Naporno je sve to, dodatno neizvesno zbog nedostatka novca
, ali apelujem na sve ljude da pomognu koliko mogu
- dodaje Vesna.

Svi koji žle da pomognu Vesni mogu to da urade na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 939 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human939 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363

IBAN: RS35160600000082349363

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: