Veterani PJP traže promenu naziva ulica: Inicijativa da se imena dodele po stradalim policajcima na Kosovu i Metohiji

Lokalne vesti - Nedelja 25.02.2024 - 10:26

Veterani Posebnih jedinica policije podneli su inicijativu gradu Vranju i opštini Vladičin Han za promenu naziva ulica u ova dva grada.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
U svom dokumentu, veterani navode “da u skladu sa inicijativom koju je pokrenulo Udruženje veterana posebnih jedinica policije, PJP na teritoriji Republike Srbije za promenu naziva ulica podnosi iniciajativu za promenu naziva sledećih ulica”, kojima treba dodeliti nova imena po stradalim policajcima na teritoriji Kosova i Metohije.
 
Za grad Vranje, umesto Oblaničinske ulice da se naziiv promeni u ulicu Ivice Stošića, kao i da neka od ulica ponese ime Velibora Stojanivića.
 
Takođe i da postojeća Omladinskih brigade, bude preimenovana u ulicu Pripadnika PJP.
 
Da Homerova, u hanskom selu Manjak, bude ulica Nebojše Savića koji je iz tog mesta, ulica Vojvode Mišića u Kalimancu ponese ime stradalog policajca Gorana Nikolića, koji ježiveo u tom delu Hana.
 
Predloženo je da ulica Vojvode Mišića, zbog velikog istorijskog značaja ličnosti čije ime nosi, ponese neka druga ulica u hanskoj opštini kao na primer, Slobodana Penezića Krcuna.
 
S.T.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

25.02.2024. , 20:41
Vreme je da se napokon prave vrednosti ispostuju od strane drzave toliko ima ulica cije ime danas nema smisla pozdrav za PJP izVranja samo cvrsto kao u vreme kad je bilo najteze