Video pomoć: Proradile KAMERE na granici

Lokalne vesti - Četvrtak 24.05.2018 - 09:46

Vranje – Na graničnom prelazu Preševo proradio je sistem video nadzora pomoću kojeg svi zainteresovani mogu da provere kakvo je trenutno stanje na granici sa Makedonijom.

Korisna informacija u vreme velikih gužvi FOTO: D. Ristić/OK Radio Korisna informacija u vreme velikih gužvi FOTO: D. Ristić/OK Radio
MUP Srbije je u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) pustio u rad kamere koje omogućavaju vozačima da preko sajta vide stanje na graničnim prelazima.
 
Ovo je predviđeno zajedničkim projektom MUP-a Srbije i AMSS-a "Servis za građane – trenutno stanje na graničnim prelazima Republike Srbije".
 
Projekat predstavlja uspostavljanje sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o protočnosti drumskog saobraćaja na graničnom prelazu, što je od posebnog značaja tokom turističkih sezona kada su gužve najveće.
 
Na taj način građani dobijaju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze.
 
Video signal sa kamera na graničnim prelazima Preševo, Gradina, Batrovci i Horgoš možete da pogledate na sajtu AMSS-a, na linku https://kamere.amss.org.rs/.
 
Dostupan je pregled stanja na prelazu i na ulazu i na izlazu iz zemlje.
 
Ukoliko putujete u Crnu Goru, još ne postoje kamere koje obaveštavaju putnike o gužvama na ovim graničnim prelazima, pa jedine informacije o gužvama mogu da se nađu na sajtu AMSS.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: