Više parova će dobiti ista sredstva za vantelesnu

Lokalne vesti - Četvrtak 11.10.2018 - 11:43

Gradsko Veće usvojilo je na 140. sednici Procenu ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, Pravilnik o ortopedskim pomagalima koja se obezbeđuju iz budžeta Grada Vranja, kao i Izveštaje o izvršenju budžeta grada Vranja za prvih devet meseci ove godine.

Sa sednice Gradskog Veća. Foto: vranje.org.rs Sa sednice Gradskog Veća. Foto: vranje.org.rs

Zatim, usvojen je i nacrt  odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojima grad Vranje učestvuje u finansiranju aktivnosti održavanja.

Takođe, odobren je i nacrt odluke o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i zona obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade, kao i pravilnik o izmeni pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2018. godini.  

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, na osnovu ove izmene, smanjen je iznos pojedinačnog davanja za pokušaj vantelesne oplodnje sa 400.000 na 250.000 dinara, ali će obuhvat broja bračnih parova biti veći.

Usvojen je i zahtev Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje za obezbeđivanje prevoza učenika koji pohađaju nastavu u Specijalnoj školi „Bubanj“ u Nišu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
dana
11.10.2018. , 14:39
Најгори и већници који су ојадили овај град јесте Зупанчић који је опљчкао овај град и откупио све локале и места која су могла и то све за бадава и то је милионски износ преваре, Зорица Јовић која је угурала свог мужа прво да држи семинаре он нестручан и за оно што предаје, да ради као помоћни саветник са Министарство где се сви смеју знјући његове способности онада прелазак у Медицинску школу,то је корупција коју се не памти!!! Ми чланови снс то занмо и видимо!