Vlada Albanije izdvaja 25.000 evra za Kulturni centar u Bujanovcu

Lokalne vesti - Petak 12.07.2019 - 12:07

Vranje – U okviru odluke o pomoći Albancima van Albanije, vlada te zemlje odobrila je 25.000 evra za otvaranje multimedijalnog kulturnog centra u zgradi Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u Bujanovcu.

Mustafa: Mustafa: "Centar neće biti namenjen samo Albancima" FOTO: NSA
Predsednik ovog tela Ragmi Mustafa kaže da će se ovaj centar nalaziti u prizemlju zgrade, koji je trenutno neiskorišćen, i da će biti na raspolaganju svim Bujanovčanima.
 
- Taj prostor služiće za seminare, izložbe, radionice, NVO sektor, moći će da ga koriste lokalna samouprava i ostale organizacije za svoje aktivnosti. 
 
Napominjem da neće biti namenjen samo Albancima - kaže Mustafa za Bujanovačke.
 
Prema pisanju prištinske “Kohe”, 25.000 evra za NSA odobreno je budžetom Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Albanije.
 
“Koha” podseća da je albanska vlada ovaj iznos odobrila pošto su politički predstavnici Albanaca u Srbiji izjavili da, „uprkos mnogim obećanjima, Kosovo i Albanija ne rade dovoljno za Albance u Dolini”, dok su od kosovske i vlade Albanije tražili da osnuju poseban fond namenjen njima.
OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: