Vlada: Zastava na POLA KOPLJA, pažljivo sa simbolima

Lokalne vesti - Četvrtak 02.04.2020 - 15:05

Vlada Republike Srbije donela je odluku da za vreme trajanja vanrednog stanja i epidemije proglašenih usled pojave i širenja bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, državnu zastavu Republike Srbije spuste na polovinu koplja, odnosno jarbola.

Počast preminulima od COVID-19 FOTO: D. Ristić/OK Radio Počast preminulima od COVID-19 FOTO: D. Ristić/OK Radio
U skladu sa zakonskim odredbama, grb i zastava Republike Srbije ne smeju se upotrebljavati ako su oštećeni ili su svojim izgledom nepodobni za upotrebu, već se povlače iz upotrebe. 
 
Posebno za vreme trajanja vanrednog stanja i epidemije proglašenih usled pojave i širenja bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, koja za posledicu ima smrt ili teško oštećenje zdravlja većeg broja građana RS, organi i organizacije i druga pravna lica koja ističu zastavu, treba sa posebnom pažnjom da vode računa o njenom izgledu, kako bi se na dostojanstven način odala pošta građanima Srbije koji su preminuli od bolesti COVID-19
 
U skladu sa tim, data je preporuka svim organima i organizacijama, kao i drugim pravnim licima na teritoriji grada Vranja, koji ističu zastavu, da postupe po ovoj odluci.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: