Vladika Pahomije napušta Vranje?

Lokalne vesti - Sreda 29.05.2013 - 10:44

Vladika Pahomije, koji je ovih dana proslavio imendan u Eparhiji vranjskoj u vranju, uskoro bi mogao dobiti novu eparhiju, šumadijsku.

Vladika Pahomije sa Vranjancima Vladika Pahomije sa Vranjancima

Kako spekulišu mediji, u samom vrhu SPC dogovaraju se određene rokade episkopa, pa će tako čuje da će episkop šumadijski Jovan preuzeti upravljanje žičkom eparhijom, a vladika Pahomije, prenosi „Telegraf“, dolazi na njegovo mesto.

- Ovakav scenario uopšte nije nemoguć, jer bi sadašnji episkop šumadijski Jovan, koji već administrira eparhijom žičkom od početka godine, kada se upokojio vladika Hrizostom, trebalo da potpuno da pređe u žičku eparhiju - piše „Telegraf“.

Tako bi vladika Pahomije na kraju ipak bio nagrađen, jer eparhija šumadijska važi za jednu od bogatijih, za razliku od vranjske u kojoj je sada Pahomije.

O bogatstvu šumadijske eparhije najbolje svedoči činjenica da vladika Jovan u veoma bogatom dvoru, a nabavio je i stolice vredne 24.000 evra .
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: