VLASINA: Para ima, ali KOČE PAPIRI

Lokalne vesti - Četvrtak 17.08.2017 - 11:05

Vranje - Šeik Ali Abdula Ms al Maki, vlasnik hotela “Vlasina” na Vlasinskom jezeru ima ambiciozne planove za koje mu, očigledno, ne nedostaje novca, ali ostvarivanje plana kasni zbog papirologije.

I kad ima, muka: Hotel na Vlasini FOTO vlasinahotel.rs I kad ima, muka: Hotel na Vlasini FOTO vlasinahotel.rs

Hotel “Vlasina”, privatizovan prošle godine zajedno sa još tri hotela preduzeća “Evropa” iz Surdulice, trebalo bi po planu da postane luksuzni kompleks sa većim brojem sadržaja, ali se malo toga učinilo u proteklih godinu dana.

Do sada je renoviran deo hotela, osavremenjene su sobe, balkoni, terasa, promenjen je i inventar, ali to je samo deo master plana, koji uključuje i gradnju dodatnih sportskih i turističkih objekata.

Menadžer  preduzeća "Evropa" Goran Anđelković kaže za OK Radio da se za svaki potez papiri čekaju mesecima, što konstantno odlaže planirane poslove.

- Samo za renoviranje toaleta, na primer, papire čekamo jako dugo i ne možemo da krenemo sa radovima, jer ne smemo ništa da radimo na crno.

Sada u renoviranom hotelu imamo samo jednu toalet kabinu, umesto da imamo najsavremenije sanitarne prostorije, mi nemamo ni zasebnu kabinu za žene, što je stvarno sramota
– ogorčen je Anđelković.

To je samo delić ambicioznog plana za kompletno renoviranje hotela, koje će morati da sačeka narednu turističku sezonu.


Za ovaj poduhvat je urađen master plan, koji su sačinili stručnjaci sa Građevinskog fakulteta u Nišu.

Predviđena je nadogradnja još dva sprata, zatim otvoreni i zatvoreni bazen, spa centar… ali je sve to još uvek na čekanju.

- Mi smo početkom letnje sezone na našem zemljištu izbacili štand sa pićima i kafom i sve to po pristupačnim cenama, počeli smo da radimo montažni objekat, ali nije prošlo ni dva sata, a već su došli inspektori i rendžeri i zabranili nam radove.

Kako u takvim uslovima da investiramo i razvijamo turizam?
– pita se menadžer hotela.

Anđelković apeluje na malo više podrške i razumevanja, što i on sam pokušava da demonstrira ličnim primerom.

- Mi smo dozvolili na našem zemljištu da drugi postave tri pečurke za prodaju, što je sasvim normalno, da ljudi mogu da popiju piće na plaži ili pojedu sladoled.

Želimo da vratimo ljude na Vlasinu i da oni imaju normalne uslove.

Zašto da se sve ulaže u turizam na Zlatiboru ili Kopaoniku, a da jug Srbije i dalje bude u zapećku?
– pitanjem zaključuje Goran Anđelković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: