Vodite računa: Zadušne sveće izazvale POŽAR

Lokalne vesti - Subota 03.11.2018 - 01:54

Vranje - Sveće zapaljene za pokoj duše umrlih pred Mitrovske zadušnice na romskom groblju u Golemom selu izazvale požar koji je tinjao tokom čitavog dana u petak.

Požar se razbuktao predveče FOTO: Facebook Požar se razbuktao predveče FOTO: Facebook
Prema izjavama očevidaca, mnoštvo sveća zapaljenih na romskom groblju u zaseoku Grnčarica na obodu Golemog Sela, zahvatile su suvu travu u neposrednoj okolini.
 
Prema rečima Gorana Stankovića, meštanina Golemog Sela, manja vatra je tinjala tokom dana, a lokalni Romi čiji preci počivaju na ovom groblju, došli su da je ugase.
 
Međutim, predveče se vatra ponovo pojavila i nastavila da se širi.
 
- Iako se činilo da će svaki čas da se ugasi, plamen je nastavio uporno da zahvata okolnu travu i šiblje i da se širi prema Mijovcu, tako da smo bili primorani da pozovemo vatrogasce.
 
Nismo smeli da čekamo noć sa vatrom u blizini koja svaki čas može da se nekontrolisano proširi – svedoči Stanković.
 
Policijska patrola i pripadnici Vatrogasne brigade iz Vranja su stigli u večernjim časovima i oko 22:30 časova lokalizovali i ugasili požar.
 
Kako je Mitrovskim zadušnicama prethodio duži sušni period, ovakav sled stvari je veoma pogodan za širenje požara pa je Gradska uprava u Vranju izdala i upozorenje o zabrani paljenja strnjike, za šta su zaprećene i novčane kazne.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: