VODOSNABDEVANJE U VRANJU : KONCENTRACIJA MANGANA I AMONIJAKA SU MANJE, ALI RE?ENJE O ZABRANI UPOTREBE VODE ZA PI?E VA?I I DALJE

Lokalne vesti - Četvrtak 31.07.2003 - 18:28

Krizni štab Skupštine opštine Vranje obaveštava građane, a na osnovu podataka dobijenih iz Zavoda za zaštitu zdravlja, da je usled padavina, došlo do smanjenja koncentracije mangana, amonijaka i nitrita u vodi. Međutim, kako ovi parametri i dalje ne zadovoljavaju vrednosti propisane Pravilnikom, još uvek je na snazi rešenje o zabrani vode za piće i kuvanje, koje je doneo republičkisanitarni inspektor. Iz sistema Banjštica potrošačima se isporučuje 120 litara vode u sekundi, koje mogu da zadovolje 60 % potreba potrošača. Preostale količine prema korisnicima distribuiraju se iz bunara u koritu Južne Morave. Pre donošenja zabrane taj odnos je bio 30 % iz sistema Banjštica i 70 % iz bunara. Krizni štab ulaže maksimalne napore, kako bi obezbedio cisterne iz opština u Republici, ali su one u još nepovoljnijem položaju u odnosu na Vranje. U prilog tome govori i činjenica da opština Leskovac ima samo jednu cisternu, koja u ovom trenutnku nije u ispravnom stanju. Inače, raspored dežurstva cisterni u Vranju i danas je isti kao i prethodnog dana. Javno preduzeće ”Vodovod“ nastoji da odstupanja od planirane satnice budu što manja i moli građane za razumevanje i strpljenje.

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: