"Vodovod" isključuje dužnike

Lokalne vesti - Nedelja 27.04.2014 - 11:21

U Vranju će sa vodovodne mreže biti isključena sva domaćinstva čija dugovanja premašuju 20.000 dinara, najavljuju iz JP „Vodovod“.

Vodovod Vodovod

Dug fizičkih lica dostigao je 42 miliona dinara, na 17.000 priključaka koliko grad ima.

Nepopularna mera isključenja primenjuje se nakon opomena,  ukoliko dužnici ne sklope ugovor o reprogramu dugovanja na 10 do 12 mesečnih rata.

Među pravnim licima najveći dužnik je kompanija „Jumko“ sa preko 200 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih u „Vodovodu“ i  kod pravnih lica naplata potraživanja ide teško.

– „Jumko“ je preduzeće u restrukturiranju pa po zakonu ne možemo da utužujemo  takvu firmu niti da je isključimo sa vodovodne mreže. Dug ostalih pravnih lica je 100 miliona.  

„Simpo“ je recimo dužan 40 miliona dinara, ali je sa tom kompanijom sklopljen ugovor o reprogramu duga i za sada je naplata redovna u suprotnom idemo na utuženja i isključenja  – kaže Krsta Janjić direktor „Vodovoda“ .

Janjić kaže da Vranje nema problema sa vodosnabdevanjem u ovom trenutku kao što je to slučaj u mnogim gradovima Srbije, ali će i pored toga akcija naplate dugovanja biti nastavljena.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: