Vodovod isključuje dužnike: Rekordni dug iznosi POLA MILIONA

Lokalne vesti - Sreda 05.06.2019 - 11:01

Vodovod iz Vranja krenuo je u akciju isključenja nesavesnih platiša sa mreže kako bi poboljšao naplatu i normalno funkcionisanje preduzeća, potvrđuju nadležni u ovom preduzeću.

Akcije nije bez problema FOTO: D. Ristić/OK Radio Akcije nije bez problema FOTO: D. Ristić/OK Radio
Akcija se izvodi sistematski, po rejonima u kojima obitavaju domaćinstva sa najvećim dugovanjima za vodu i kanalizaciju, dok se isključenja pravnih lica izvodi gotovo neprekidno
 
Kako kažu nadležni, za zavrtanje slavine su „zreli“ privatni korisnici koji duguju više od 10.000 dinara, dok se pravnim licima toleriše najviše 20.000 dinara duga.
 
Među velikim dužnicima ima i jednih i drugih, a svojevrsni šampion među njima je potrošač koji je nedavno isključen zbog dugovanja od oko 500.000 dinara, kaže Stefan Kostić iz službe naplate vranjskog Vodovoda.
 
- Imamo velikih problema tokom ovakvih akcija sa nezadovoljnim građanima koji uvek nađu neko opravdanje, ali i sa nedostupnim priključcima, kada moramo da sečemo beton ili asfalt – kaže on.
 
Vodovod pruža priliku za reprogram duga koji je, zavisno od iznosa, moguće izmiriti i na 24 rate
 
Ponovno priključenje na mrežu se, nakon uplate kompletnog iznosa, ne naplaćuje, osim u slučaju da je potrebno probijanje asfalta ili betona do priključka.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Neni
05.06.2019. , 16:38
Investicioni dinar se placao 5 din.po racunu a sad je Djosa odlucio tako sam od sebe da se placa 5 din.po kubiku jer mora da platimo legace po kancelarijama. Ja cu sigurno da tuzim vodovod a trebalo bi i celo Vranje! Neka provere ljudi svoje racune i neka ih uporede sa onima od pre nekoliko meseci.