"Vodovod" najavljuje masovna isključenja sa mreže

Lokalne vesti - Sreda 10.07.2013 - 10:45

Zbog velikih dugovanja, „Vodovod“ u Vranju najavljuje masovna isključenja vode neredovnim platišama.

Vodovod u vranju Vodovod u vranju

Fizička lica za utrošenu vodu duguju preko 10 miliona dinara, dok su potraživanja „Vodovoda“ prema pravnim subjektima veća od 70 miliona dinara.

Srđan Dekić, zamenik direktora tog javnog preduzeća za OK Radio kaže da „Vodovod“ planira veliku akciju isključenja sa mreže neredovnih platiša.

Osim isključenja iz preduzeća najavljuju i utuženja onih lica koja imaju veći iznos dugovanja od 10.000 dinara.

– U poslednja tri meseca vršimo analizu neplatiša i u cilju povećanja efikasnosti naplate najpre šaljemo opomene, a onda i isključujemo sa mreže.

Lica koja su umrla, a preko kojih se još uvek vode priključci biće isključena sa vodovodne mreže ako se njihovi naslednici ne odazovu na opomene.    

Svakako je privreda ta koja ima najveća dugovanja prema našem preduzeću, a vodeća kompanija koja najviše duguje je „Jumko“
– kaže Dekić.

“Jumku” je “Vodovod” prošle godine fakturisao 65 miliona, a naplaćeno je samo 3,5 miliona dinara.

“Vodovod“ je sa “Jumkom” dogovorio da kompanija u proseku mesečno otplaćuje dug u iznosu od 500.000  do million dinara.

Prema Dekićevim rečima pojedine zgrade u Vranju biće isključene sa  vodovodne mreže, a „Vodovod“ će pored zgrade parkirati cisternu sa vodom, kako bi se stanarima obezbedio minimum vode za piće, na šta ih obavezuje zakon.

- To smo radili već sa jednom zgradom i dalo je efekta u naplati. Ipak prvo radimo sistem opomena, jer ne želimo odmah da isključimo korisnike pružajući im i mogućnost potpisivanja reprograma za stara dugovanja  –  objašnjava Dekić.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: