Vokalna grupa “Constantine” prvi put u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2018 - 10:56

Niška vokalna grupa „Constantine“ po prvi put će nastupiti u Vranju, u petak 20. aprila sa početkom u 20 časova, u sali Domu vojske.

"Constantine" čuva muzičku kulturu Niša i Srbije FOTO: Promo
Kako stoji u najavi koncerta, zahvaljujući generalu Milosavu Simoviću i Zoranu Stojanoviću, bivšem predsedniku opštine Medijana iz Niša, vokalna grupa "Constantine" će se predstaviti a cappella programom etno, pop-rok i evergrin muzike.
 
Vokalnu grupu “Constantine” osnovali su u Nišu 2008. godine muzički entuzijasti i muzičari
 
Njihove interpretacije različitih muzičkih žanrova na nov način, baziraju se na delima domaćih i stranih kompozotira etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike.
 
Repertoar je fokusiran na klapsku muziku, u pokušaju da se prošire tradicionalne granice, uključi muzika 20. veka, a sadrži i originalne aranžmane članova grupe.
 
Cilj grupe je promovisanje i afirmacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture u Nišu i Srbiji.
 
Vokalna grupa “Constantine” je odrzala preko četrdeset solističkih koncerata i nastupala na mnogim muzičkim festivalima u Srbiji i inostranstvu, a grad Niš je dodelio grupi najprestižniju gradsku nagradu "11. januar" 2016.godine.
 
“Constantine” čine prvi tenori: Hadži Dalibor Marković, Bojan Stanković i Hadži Mario Petrović, drugi tenori: Miloš Gavrilović i Aleksandar Stefanović, baritoni: Miodrag Perović, Marko Milanović i Dimitrije Pančić i basovi Ilija Stojadinović i Ivan Stojanović.
 
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: