Vozači, oprezno: POLEDICA na putevima, MAGLA u vazduhu

Lokalne vesti - Petak 14.02.2020 - 11:38

Na više deonica puteva u Srbiji jutros ima snega, kolovozi su vlažni pa je moguća poledica, a na pojedinim mestima prisutni su i odroni pa Putevi Srbije apeluju da se na put ne kreće bez zimske opreme i da se vozi oprezno.

Poledica i magla - opasna kombinacija FOTO: File photo Poledica i magla - opasna kombinacija FOTO: File photo
Putevi ka skijalištima u Srbiji su prohodni, a deonice na kojima jutros ima snega su put Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci) i Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom kod Ribaraca, gde su kolovozi vlažni, a snega ima do pet centimetara.
 
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.
 
Kolovozi su vlažni u nižim predelima a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm i na teritoriji Kolubare, Kosova, Kruševca, Požege, Užica, Ivanjice, Mačve i Novog Pazara pa Putevi Srbije preporučuju opreznu vožnju.
 
Putevi Srbije saopštili su da je jutros neprohodan put Gložje - Bosilegrad koji je trećeg prioriteta.
 
Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozorili su iz Puteva Srbije.
 
Upozorava se da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima.
 
Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
 
Apeluje se vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: