Vranjanac Marko Nikolić trči 1.600 kilometara kroz pustinju za bolesnog Maksima

Lokalne vesti - Četvrtak 30.11.2023 - 10:24

Marko Nikolić je počeo "Maraton za život" kroz pustinju za Maksima Milenkovića iz Niša.

Foto: OK radio, S.Tasić Foto: OK radio, S.Tasić
Marko Nikolić (37) iz Vranja, koji živi u Kuvajtu, odlučio se na riskantan poduhvat kako bi sakupio novac za lečenje Maksima Milenkovića iz Niša koji ima pet godina i ne može samostalno da drži glavu, sedi, hoda, jede, govori.
 
Marko će trčati 1.600 kilometra kroz pustinju. 
"Trčaću od Dahle do Kazablanke, odnosno kroz pustinju u Maroku", rekao je Marko.
 
"Danju je mnogo toplo, temperatura dostigne i do 30 stepeni, a noću bude između nule i pet stepeni. Duvaju jaki vetrovi i duvaju u nas. Mnogo me usporavaju ti vetrovi. Ali moram napred", kazao je Marko.
 
Želja da Maksimu bude bolje daje mu snagu da se izbori sa preprekama na koje je naišao. 
Za ovog malog dečaka novac se godinama skuplja. Već dugo niko nije uplatio novac i Marko je iz tog razloga odlučio da mu pomogne.
 
"Ovo je najbolji vid prikupljanja pomoći, po mom mišljenju, zato što se nekim velikim poduhvatom animira javnost i apeluje se na ljude da šalju poruke i novac za lečenje naše dece. Moram da istaknem da ja od ovoga nemam ništa. Živim i radim u Kuvajtu i obezbedio sam sve što je potrebno mojoj porodici i meni. Ali znam kako izgleda kad neko nema.
U ovom slučaju Maksim nema novac koji mu je potreban za zdravlje i život", ispričao je Marko.
 
Maksim Milenković je prevremeno rođen iz uredne trudnoće. Na porođaju nije bilo komplikacija. Iz bolnice je pušten kao zdrava beba, međutim mesec dana kasnije dobija infekciju - urosepsu. Od tad počinje njegova borba.
 
Dobio je prvi epileptični napad, počeo je da gubi na kilaži i da otežano diše. Izgubio je sve reflekse. Mali Maksim se bori već oko pet godina. I u toj borbi mu je potrebna pomoć svih nas.
 
Uplata na dinarski račun:
 
160-6000001495942-25
 
Uplata na devizni račun:
 
160-6000001495995-60
 
IBAN:
 
RS35160600000149599560
 
SWIFT:
 
DBDBRSBG
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: