Vranjanac pokušao da VREDNE NOVČIĆE pošalje u Ameriku

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.04.2018 - 10:48

Carinici su u pošiljci adresiranoj na primaoca u americi pronašli novčiće za koje se sumnja sumnja da bi mogli predstavljati kulturno blago, a koje je poslao neimenovani pošiljalac iz Vranja, saopštila je Uprava carina.

Sprečena trgovina kulturnim blagom FOTO: Uprava carina/printscreen Sprečena trgovina kulturnim blagom FOTO: Uprava carina/printscreen
Carinici su 17 novčića pronašli na ispostavi Pošta Beograd u jednoj od pošiljaka.
 
- Carinicima je već na prvi pogled bilo jasno da je reč o trgovini, jer je pošiljalac iz Vranja novčiće upakovao u dve plastične kesice, staviši u jednu 12, a u drugu, na kojoj je napisao gratis - 5 novčića.
 
Novčići su otkriveni 20. aprila - navodi se u saopštenju Uprave carina.
 
Pretpostavlja se da je reč o starim kovanicama iz rimskog perioda, što će precizno utvrditi stručna ekspertiza.
 
Carinici su sve češće svedoci trgovine starinama u poštanskom saobraćaju.
 
Poslednji slučaj kada je sprečeno da deo kulturnog blaga na ovaj način bude iznet iz Srbije, dogodio se početkom aprila, kada je zadržana pošiljka jednog Pančevca koji je antički novac pokušao da pošalje u Toronto.
 
     
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: