Vranjanac u prvom redu borbe protiv KORONA VIRUSA

Lokalne vesti - Nedelja 05.04.2020 - 13:14

Epidemiolog Branislav Tiodorović, jedan je od retkih članova nacionalnog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koji ne radi u Beogradu.

Branislav Tiodorović, lekar bogate karijere FOTO: Screenshot Branislav Tiodorović, lekar bogate karijere FOTO: Screenshot
Prema biografiji ovog stručnjaka koju je objavio portal Istinomer, Branislav Tiodorović rođen je 1949. godine u Vranju
 
Diplomirao na Medicinskom fakultetu 1976. godine. Bio je dugogodišnji redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu i šef Katedre za epidemiologiju.
 
Tiodorović je tokom devedesetih bio direktor Kliničkog centra Niš i dugogodišnji direktor regionalnog Instituta za javno zdravlje sa sedištem u Nišu, a sada je savetnik u toj ustanovi. 
 
Bio je i član ekspertskog tima za zarazne bolesti Ministarstva zdravlja, prenosi Istinomer.
 
Objavio je devet knjiga. Oženjen je lekarkom, a njegovo dvoje dece takođe su lekari.
 
Kako piše Danas, Tiodorovićevoj uspešnoj karijeri nisu zasmetale ni povremene afere, od kojih je, svakako, među najvećima bila sporna nabavka tri miliona doza vakcine za grip H1N1 od švajcarske kompanije "Novartis", pre desetak godina, zbog koje je podneto i nekoliko krivičnih prijava
 
Tiodorović je bio predsednik državne tenderske komisije za tu javnu nabavku, ali nije ni pozvan na odgovornost jer je uspeo da dokaže, i kroz zvanične zapisnike, da ta komisija nije umešana u nepravilnosti.
 
Krajem 2017. podružnica Srpskog lekarskog društva u Nišu dodelila mu je nagradu za životno delo.
 
- Ova nagrada predstavlja jednu od najvećih stvari u mom životu. Ipak je to nagrada koju dobijam od našeg profesionalnog udruženja, a uvek je najteže dokazati se kod kolega i koleginica, prema tome veoma sam prijatno iznenađen i srećan – kazao je tom prilikom profesor Tiodorović i dodao da je ova nagrada najbolji dokaz da "nikada ne treba odustati i da se veliko zalaganje i trud primeti“.
 
Branislav Tiodorović je imenovan za člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koji je u martu 2020. formirala Vlada Srbije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: