Vranjanci gostuju u nacionalnom teatru

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.04.2024 - 13:24

Pozorište „Bora Stanković” iz Vranja gostovaće večeras od 19.30 sati sa predstavom „Ništa nećemo zaboraviti”, u dramatizaciji Tijane Grumić i režiji Juga Đorđevića na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Ovaj susret sa poklonicima teatra, deo je tradicionalne manifestacije „Dani Vranja u Beogradu”. Umetnički tim predstave, koja je premijerno izvedena 23. oktobra prošle godine u Vranju, čine i Andreja Rondović (scenograf), Velimirka Damjanović (kostimograf), Radomir Stamenković (dizajn svetla) i Julija Kasteluči (kompozitor).  
 
Tekstualni predložak za dramu nastao je po motivima romana Vere Cenić „Kanjec filjma” i „Ista priča”, u kojima autorka kroz fiktivnu radnju prožima sopstveno iskustvo hapšenja u 19. godini života i preživljavanja Golog otoka, kao i života i odnosa prema društvu mnogo godina kasnije.
Glumci u predstavi : Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Jelena Filipović, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

02.04.2024. , 12:03
Maestralno izvodjenje odlične predstave Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja. Uživala je poblika u Narodnom pozorištu u Beogradu, a glumci su na kraju nagradjeni višeminutnim aplauzom. Hvala svima koji su doprineli gostovanju vranjskog pozorišta u Beogradu.

02.04.2024. , 01:32
Maestralno izvodjenje vrhunske pozorišne predstave koje je publika nagradila višeminutnim aplauzom. Bravo za glumce Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, i veliko hvala svima koji su nam omogućili vrhunski ugodjaj u Narodnom pozorištu u Beogradu.