Vranjanci KABASTI OTPAD odlažu gde stignu

Lokalne vesti - Petak 08.06.2018 - 11:00

Oko 30 kamiona smeća, uglavnom šuta i kabastog otpada, u poslednjem periodu uklonili su „Komrad“ i „Vodovod“ u zajedničkim akcijama na lokaciji u blizini Romskog groblja u Vranju.

Račišćavanje šuta kod Romskog groblja. Foto: OK Radio Račišćavanje šuta kod Romskog groblja. Foto: OK Radio

Nela Cvetković, izvršni doirektor „Komrada“, ukazuje da su ove lokacije čišćenje krajem aprila, ali da su poslednjih mesec dana, ovde dovežene nove količine smeća, što predstavlja pravu ekološku katastrofu.

- Ko stigne ovde baca smeće, dovoze šut i kabasti otpad u blizini groblja, kao i drugi komunalni otpad.

Podsetiću da je mesto za odlaganje ovakvog otpada deponija u Bunuševcu, i da na ovakvim metsima ne bi trebalo da bacaju kabasti i drugi otpad.

Građani na deponiji šuta u Bunuševcu mogu da besplatno odlože kabasti otpad i šut, a ova lokacija u blizini Romskog groblja trebalo da bude ostavljena za druge namene
- poručuje Cvetkovićeva.

Uprkos tome što Vranje ima „Meteris“, jednu od najsavremenijih i najolje uređenih deponija u zemlji, na rubnom području gradskog naselja, u blizini vodotokova i prigradskim naslejima, još uvek ima veliki broj divljih deponija smeća.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: