VRANJANCI na STERIJI

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 11:31

Predstava “Ruža, uvela”, pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja uvrštena je u takmičarsku selekciju ovogodišnjeg, 62. po redu Sterijinog pozorja.

Premijera na Premijera na "Borinim danima" FOTO: Pozorište "Bora Stanković"

Upravni odbor Sterijinog pozorja je u ponedeljak saopštio svoju odluku, na predlog selektora Miroslava Radonjića.

 

Vranjsko pozorište je na ovom renomiranom festivalu učestvovalo 2004. godine u pratećem programu, predstavom "Zona Zamfirova", a ovo je prvi put u istoriji vranjskog teatra da je jedna predstava uvrštena u zvaničnu selekciju festivala,

Predstava vranjskog teatra “Ruža, uvela”, po tekstu Borisava Stankovića, u adaptaciji Jelene Mijović i u režiji Milana Neškovića, našla se među devet predstava u zvaničnoj takmičarskoj selekciji festivala.

- Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Upravni odbor Sterijinog pozorja u program 62. pozorjaTakmičarska selekcija, uvrstio predstavu vašeg pozorišta “Ruža, uvela” Bore Stankovića i Jelene Mijović, režija Milan Nešković – stoji u obaveštenju.

U komadu učestvuje celokupni ansambl vranjskog teatra, a premijerno je prikazan jesenas u okviru Borinih pozorišnih dana.

Sterijino pozorje je poslednjih 60 godina jedno od najznačajnijih kulturnih manifestacija na području regiona nekadašnje Jugoslavije.

Ustanovljeno je 1956. godine u čast jednog od najvećih srpskih komediografa, Jovana Sterije Popovića.

Ovogodišnje, 62. Sterijino pozorje, održava se od 26. maja do 3. juna 2017. godine u Novom Sadu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: