Vranjanci nisu znali da voze KOKAIN?

Lokalne vesti - Četvrtak 28.03.2019 - 14:19

Vranjanci Tode K. (50) i Nenad C. (43), uhapšeni u Rumuniji zbog sumnje da imaju veze sa krijumčarenjem više tona kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, tvrde da ne znaju šta su vozili, pišu Večernje novosti.

Plen se procenjuje na više od 300 miliona evra FOTO: EPA/Robert Ghement Plen se procenjuje na više od 300 miliona evra FOTO: EPA/Robert Ghement
Oni su privedeni posle akcije rumunske i srpske policije i zaplene tone i 40 kilograma kokaina visoke čistoće u gradiću Sveti Đorđe, nedaleko od luke na Crnom moru.
 
Prema operativnim podacima iz istrage, angažovao ih je jedan crnogorski mafijaški klan, koji, kako se sumnja, tesno sarađuje sa ekipama iz Beograda i Bara, navode Novosti.
 
U ovom trenutku prikupljaju se dokazi za ova saznanja, a zaplenjeni kokain se procenjuje na više od 300 miliona evra.
 
Informacije bezbednosnih službi evropskih država govore da je zaplena narkotika u blizini ušća Dunava u Crno more usledila posle presecanja kopnenog krijumčarskog kanala
 
Tokom pretovara droge ispalo je pakovanje od kilogram narkotika, koji krijumčari nisu videli, jer je bila noć.
 
To se dogodilo u okrugu Tulča 20. marta ove godine, a kombi je imao registarske oznake Bukurešta, glavnog grada Rumunije. 
 
Prateći ovu rutu, rumunska policija je posle dva dana na obali Crnog mora, nedaleko od mesta Sveti Đorđe, pronašla prevrnuti brod, koji je registrovan u ovoj zemlji. 
 
Tu su zatečeni paketi sa ukupno 1,04 tone kokaina, čija je čistoća iznad 90 odsto.
 
Kako navode Novosti, rumunski istražioci veruju da su paketi sa kokainom pretovarani na otvorenom moru tokom noći.
 
Sa prekookeanskog broda kese sa drogom su prebacivane u manje čamce, čija su krajnja odredišta bila poludivlje luke na Dunavu
 
Tu bi se droga opet pretovarala, ovog puta na kopno - odnosno u kamione, kombije i automobile
 
Drumskim transportom kokain je potom distribuiran po zemljama zapadne Evrope.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: