Vranjanci u Budvi: Prvi korak ka osnivanju škole animiranog filma

Lokalne vesti - Sreda 27.10.2021 - 11:13

Kreativni tim JU Škola animiranog filma Vranje, u sastavu Jasmina Stojanović, Nela Ćurčija i Snežana Trajković, održao je prvu radionicu u okviru dečije sekcije animiranog filma ,,Naša anima” u Budvi.

Radilo se sa grupom od oko 20 dece FOTO: ŠAF Vranje Radilo se sa grupom od oko 20 dece FOTO: ŠAF Vranje

Radionica je realizovana u organizaciji NVU ,,Primorska” i JU ,,Narodna biblioteka Budve”, a predstavlja prvi korak ka osnivanju škole animiranog filma u Budvi koja će funkcionisati tokom cele godine.

Na prvoj radionici nastao je animirani film ,,Pričala mi baba” u tehnici crtanog filma, koji za cilj ima prezentovanje arhaičnih reči i izraza budvanskog zaleđa i očuvanje kulturnog nasleđa.

Radilo se sa grupom od oko 20 dece iz Budve koja se prvi put susreću sa animacijom, ali i sa nekim od obrađivanih izraza.

Ovom radionicom započeta je saradnja između JU Šaf Vranje, NVU ,,Primorska” i JU ,,Narodna biblioteka Budve”, a u planu je nastavak saradnje početkom naredne godine, kada će zajedničkim snagama deca iz Vranja i Budve raditi na stvaranju još jednog animiranog filma.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: