Vranjanci uzdržano o pobedi Nikolića

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.05.2012 - 14:20

U prvim komentarima na izbornu pobedu Tomislava Nikolića vranjski političari ostali su uzdržani.

Ushićenja je bilo samo u redovima pobednika, a predsednik Okružnog odbora SNS-a Dragan Nikolić pobedu svog prezimenjaka T omislava nazvao je "blistavom". 
 
Nikolić ocenjuje da je  ovo nesumnjiva pobeda i nagrada za rad svih naprednjaka koji su u njoj učestvovali. 
 
– Mi smo postigli jedan od najboljih rezultata u Srbiji kada su regioni u pitanju. Odnos glasova koje su u Pčinjskom okrugu  dobili Nikolić i Tadić je 60 prema 40 odsto – kaže Nikolić.
 
Sa druge strane, među demokratama malo raspoloženih za analizu poraza. Igor Andonov, potpredsednik vranjskog DS-a kaže da je iznenađen rezultatima izbora ali da ga posle 6. maja u Vranju ništa više ne može iznenaditi. 
 
– Građani su rekli svoje, a kakva će Vlada biti i šta će se dalje dešavati, ja to zaista ne znam. Nastavljamo dalje punim kapacitetom. Možemo da izgubimo bitku, ali rat nikada -  kaže Andonov. 
 
Prema njegovim rečima formiranje lokalne vlasti zavisiće od toga kako će izgledati republička. Uz to, on dodaje i uverenje da će formiranje republičke Vlade proći bez SNS. 
 
Oni od kojih najviše zavisi, posle ovakvog razvoja situacije, SPS, za sada mudro ćute. 
 
Zoran Antić, predsednik vranjskog SPS-a kaže da se uvek drži stava da je u politici sve moguće. 
 
Po pitanju postizbornih koalicija Antić kaže da su još uvek na snazi poslednji stavovi IO GO SPS-a o formiranju Vlade sa demokratama. 
 
- Videćemo da li će se narednih dana nešto bitno menjati ili ne. Za sada  ne bih želeo da dajem bilo kakav komentar, dok stranački organi ne odluče šta će i kako će – kaže Antić. 
 
U čitavoj priči oko Nikolićeve pobede može da profitira i DSS. Dejan Stanojević, lider vranjskog DSS-a kaže da je podrška predsednika ove stranke Vojislava Koštunice Tomislavu Nikoliću imala političku težinu što je i doprinelo njegovoj pobedi. 
 
Prema njegovim rečima DSS na lokalu ima dobre odnose sa naprednjacima. 
 
Stanojević ocenjuje da se formiranje republičke i lokalne vlasti ne rešava za jedan dan, već da će uslediti dogovori nakon kojih će se znati kako će ona izgledati.
 
- DSS je svojim kadrovskim potencijalom spreman da uzme učešće u vlasti na lokalu, ali i na republičkom nivou – kaže Stanojević.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: