Vranjanci više nego savesni : U julu naplata struje PREKO 100 ODSTO!

Lokalne vesti - Četvrtak 08.08.2019 - 11:36

Elektrodistribucija Vranje nema većih problema sa naplatom i na godišnjem nivou naplati prosečno 96 odsto isporučene električne energije, rekao je direktor ovog preduzeća, Goran Nikolić.

Nikolić: Raste naplata i u Preševu i Bujanovcu FOTO: D. Ristić/OK Radio Nikolić: Raste naplata i u Preševu i Bujanovcu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kao primer dobre naplate, Nikolić je naveo da je tokom prošlog meseca naplata iznosila preko 100 odsto.
 
- To ne znači da nema potraživanja, ali onih većih, pogotovo od fizičkih licanema.
 
Elektrodistribucija trenutno isključuje domaćinstva koja duguju preko 20.000 dinara i na tom spisku se nalazi 591 kupac električne energije – rekao je Nikolić, precizirajući da se to radi prema nalozima EPS snabdevanja.
 
Ima i starih dugovanja, a pod njima se podrazumevaju dugovanja od pre jula 2013. godine, kada je formirano EPS Snabdevanje i to se rešava ili plaćanjem po reprogramu, ili su sporovi pred sudom ili u procesu prinudne naplate.
 
Elektrodistribucija Vranje permanentno radi na poboljšanju naplate, otkrivanju neovlašćene potrošnje, izmeštanju mernih mesta, kao i na sistematskoj zameni brojila i rezultati tih aktivnosti su daleko bolji nego ranije, istakao je Nikolić.
 
Dok je pre tri-četiri godine prosek zamenjenih brojila na godišnjem nivou bio 1.500 do 2.000, samo u poslednjih sedam meseci zamenjeno njih 4.600, što je značajno za smanjenje gubitaka, ocenio je direktor.
 
Krađa struje je hroničan problem na ovom području, naročito na teritoriji opština Bujanovac i Preševo, ali i tu se stvari menjaju na bolje, rekao je Nikolić.
 
- Gubici su i dalje veliki ali su u prethodnih pet godina na tom području smanjeni za više od četiri odsto, što je veliki napredak u finansijskom smislu.
 
Najveći deo naših aktivnosti na smanjenju neovlašćene potrošnje su upravo u te dve opštine i najviše zamena brojila se radi upravo tamo.
 
Sa druge strane, najmanje gubitaka i najbolju naplatu imamo u opštinama Vladičin Han i Trgovište, a poprilično je dobra situacija u Vranju i Vranjskoj Banji – naglasio je Goran Nikolić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: