Vranjanka osvojila GRAN PRI na Martovskom festivalu

Lokalne vesti - Sreda 04.04.2018 - 07:09

Andrijana Stojković, beogradska rediteljka rođena u Vranju, dobitnica je Gran prija na ovogodišnjem Martovskom festivalu, najstarijoj domaćoj smotri dokumentarnih filmova.

Andrijana Stojković FOTO: Facebook/OK Radio Andrijana Stojković FOTO: Facebook/OK Radio
Andrijana je nagrađena za film „Wongar“, koji se prema oceni žirija, izdvojio „svojim minimalizmom, skromnošću, mudrošću, sinematičnošću i promišljenom i zaokruženom filmskom formom“.
 
Njen film je priča o australijskom piscu B. Vongaru, čiji se romani, kratke priče i drame bave životom australijskih Aboridžina u drugoj polovini 20. veka. 
 
B. Vongar je pseudonim Sretena Božića, našeg čoveka koji se pre odlaska u Australiju družio sa Sartrom, Beketom i Simon de Bovoar.
 
Andrijana Stojković je rođena 4. avgusta u Vranju, a diplomirala je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti, gde trenutno priprema doktorat i radi kao docent.
 
Autorka je nekoliko kratkih filmova, kao i dva dugometražna dokumentarca. Najpoznatija je kao rediteljka igranog filma „Kutija“
 
Osnovala je producentsku kuću “All Inclusive Films”, koja stoji iza niza uspešnih ostvarenja. 
 
Aktivno učestvuje u obrazovanju dece u audiovizuelnoj kulturi kroz udruženje “Filmkultura”
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: