"Vranje bilo i ostaje prestonica socijalista"

Lokalne vesti - Četvrtak 17.10.2013 - 10:33

Vranjski socijalisti proslavili su 23 godine od formiranja odbora te partije u Vranju.

Sa llica mesta Sa llica mesta

Svečanoj sednici u iznajmljenoj velikoj sali Skupštine grada prisustvovao je, pored rukovodstva partije, veliki broj članova i simpatizera stranke. Prvi izvršni sekretar GrO SPS-a Siniša Mitić govorio je o vremenu proteklom od osnivanja odbora do sada, podsetivši da je pre 23 godine u istoj sali SPS formirao Opštinski odbor.

 – Kada smo formirali stranku u Vranju nismo ni slutili kroz šta ćemo sve da prolazimo, jer niko od nas nije imao iskustva u višestranačkom političkom životu.

Nismo znali da nas na putu razvoja očekuju brojna iskušenja, raspad zemlje, sankcije, ratovi i nastojanja pojedinih da nas unište. Izdržali smo i 9.mart i 5.oktobar i opstajemo i danas – kazao je Mitić.

Prisutnima se obratio i predsednik Okružnog odbora SPS Negovan Stanković, istakavši da je posle 23 godine postojanja GrO u Vranju teško isključiti emocije, uzimajući u obzir kroz šta je sve stranka u prošlosti prolazila.

– Tolike godine u običnom, mirnom životu ne prolaze tako brzo, a što se tiče političkog života, kao da je formiranje odbora juče bilo.

Prilikom formiranja prvog Opštinskog odbora bio sam ubeđen da ćemo dugo i uspešno raditi, ma koliko zvučalo neskromno – rekao je Stanković.

Član Predsedništva partije Novica Tončev uporedio je Vranje sa Havanom i Pjongjangom, kao grad među, kako je kazao, „najcrvenijim gradovima na svetu“.

– Vranje i ceo Pčinjski okrug mnogo daju partiji, ali ja kao član Predsedništva nisam zadovoljan onim što partija daje Vranju i okrugu.

Na poslednjoj sednici u vrhu partije tražio sam da ovaj grad dobija bar onoliko sredstava koliko dobija Jagodina.

Neka nam daju i polovinu, ali za sada nemam podršku i u tim zahtevima ostajem sam – istakao je Tončev.

Predsednik GrO SPS u Vranju Zoran Antić rekao je da SPS sve češće postaje meta partnerima u vlasti, kojima se s vremena na vreme, kako je kazao, „u glavama javljaju sulude ideje o rušenju SPS-a“.

– Oni nikako da shvate da od tih ideja nema ništa. Vranje je bila, ostala i biće prestonica socijalista.

Pre neki dan dođe čovek ovde i reče kako su neki nas pobedili na izborima za Savete MZ, ne ubi ga reč i ostade čovek živ.

Podsećam da je SPS pobedio sa 65 prema 35 odsto glasova u MZ. U ovoj sali sedi bar 20 ljudi koji mogu da budu i ministri i ambasadori i sekretari i to je odličan pokazatelj snage SPS-a u Vranju – kazao je Antić.

On je na kraju dodao da na današnjoj političkoj sceni vlada demagogija, politikanstvo, strančarenje bez ideje i kvaliteta, kabadahijsko i bahato ponašanje funkcionera pretnjama, ucenama i zastrašivanjem, kao i montiranjem afera i hapšenje političkih protivnika.

Nakon svečane sednice, u holu Skupštinskog dela zgrade organizovan je koktel za sve prisutne.    

Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: