Vranje će proslaviti DAN GRADA, pripremljen program proslave

Lokalne vesti - Petak 21.01.2022 - 10:25

Maršom do Osatice pod nazivom ,,Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine", u nedelju 23. januara, počinje obeležavanja Dana grada i 144. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka.

Spomenik ,,Čika Miti Spomenik ,,Čika Miti" FOTO: vranje.org.rs
Na spomen obeležje hrabrim srpskim ratnicima u Osatici biće položeni venci i cveće, a pristunima će se obratiti predsednik Skupštine grada Dejan Tričković
 
Po tradiciji, povodom Dana grada, biće organizovani brojni sportski susreti, koji počinju od utorka, 25. januara. 
 
Narednog dana u Vranjskoj Banji biće održana svečana sednica Skupštine opštine.
 
U petak 28. januara, pored prijema za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, planirano je otvaranje izložbe ,,Bez prošlosti nema budućnosti" i proglašenje najboljih literarnih radova na temu ,,Vranje - Svedočanstva prošlosti, putokozi budućnosti"
 
Proglašenje najboljih u vranjskom sportu biće obavljeno u subotu 29. januara. 
 
Istog dana, biće priređena i izložba legata Dragana Mininčića Cige i promocija kataloga
 
U nedelju 30. januara planirana je promocija dvotomnog izdanja knjige ,,Manastir Sveti Prohor Pčinjski - analitički inventar"
 
Na Dan oslobođenja Vranja od Turaka, u ponedeljak 31. januara, biće položeni i venci na Spomenik ,,Čika Miti", a na svečanoj akademiji dodeljena najviša gradska priznanja ,,31. januar".
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković organizovaće prijem i za delegacije gradova i opština koje će prisustvovati obeležavanju 31. januara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: