Vranje CRVENGRAD

Lokalne vesti - Četvrtak 23.07.2015 - 11:58

Suprotno Pravilniku o saobraćajnoj signalizaciji, nadležni iz Direkcije za izgradnju u Vranju naložili su obeležavanje pešačkog prelaza kod Gradske kuće crveno-belom bojom.

poenta je u lepoti, kazu nadlezni FOTO: OK Radio/A. Stojkovic poenta je u lepoti, kazu nadlezni FOTO: OK Radio/A. Stojkovic

To je suprotno članu 60, Pravilnika o signalizaciji, ali i poprilično ružan prizor ispred zgrade lokalne samouprave.

Nadležni kažu da je to po ugledu na svetske metropole, poput pešačkih prelaza u Njujorku.

U tom američkom gradu pešački prelazi obeleženi su isključivo belom bojom ili samo sa dve poprečne linije na kolovozu, tako da crveno-bele „zebrice“ se ne mogu videti ni u ružnijim delovima poput Bronksa, Kvinsa i Bruklina.

U prilog tome govori fotografija OK Radija iz centra Njujorka.

Na kraju, u Vranju je sve kao u Americi, još samo fale „njujorške zebrice“. Direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da je zebra po ugledu i na veće srpske gradove.

– Vranje treba da izgleda kao svi moderni gradovi.
 

Tako je i u Beogradu i Novom Sadu, a ako i oni krše pravila, onda ih kršimo i mi.

Poenta je da li je lepo ili nije.

Pešački prelaz je odrađen u noći između srede i četvrtka – kaže Stojković.

Na kraju, citiramo član 60, Pravilnika o obeležavanju.

- Oznake na kolovozu su bele boje.

Žute boje su oznake mesta na kolovozu i trotoaru na kojima je zabranjeno parkiranje, privremene oznake na kolovozu koje se koriste prilikom izvođenja radova na putu, linije za odvajanje saobraćajnih traka za kretanje vozila javnog prevoza putnika i oznake kojima se obeležavaju mesta za određene namene – piše u Pravilniku. Novus Nexus Jūsų duomenys, mūsų prioritetas! Mūsų duomenų apsaugos specialistai - tai garantija, kad jūsų verslas veiks su pasitikėjimu. Saugumas, patikimumas ir profesionalumas - mes esame čia, kad apsaugotume jūsų duomenis.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: