Vranje ispratilo vojnike u Liban (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Četvrtak 26.05.2016 - 13:25

U kasarni “1. pešadijski puk knjaza Miloša Velikog” u Vranju, u četvrtak je organizovan svečani ispraćaj, na kome je u multinacionalnu misiju u Libanu ispraćeno 130 pripadnika pešadijske čete i 33 pripadnika voda za zaštitu snaga Četvrte brigade Vojske Srbije.

General Simović se pozdravlja sa pripadnicima mirovne misije; Foto: D. Ristić General Simović se pozdravlja sa pripadnicima mirovne misije; Foto: D. Ristić

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici lokalne samouprave, rodbina i prijatelji starešina i vojnika koji se upućuju u misiju.

General Simović je učesnicima mirovne misije poručio da budu ponosni, stručni i dostojanstveni vojnici naše vojske.

- Srećan sam da ćete se vratiti iskusniji, stručniji i zreliji za realizaciju naše prve i najbitnije misije,a to je odbrana otadžbine Srbije.

Volite i dalje vaše porodice, našu namučenu otadžbinu Srbiju i milu srpsku vojsku.

Želim vam dobro zdravlje, sreću, uspeh i ispunjenje svih vaših želja – poručio je general Simović.

Potom je general Simović predao državnih zastave komandirima jedinica koje se upućuju u mirovnu misiju.

On im je poručio da zastave nose ponosno i dostojanstveno i da vojnike, nakon misije žive i zdrave vrate kući.

Nakon primopredaje zastava, zvanice su se oprostile sa vojnicima i oficirima koji će dati svoj doprinos miru na Bliskom Istoku.

U mirovnu misiju u Liban ide i jedna pripadnica lepšeg pola, poručnik Đokić dr Danijela, komandir odeljenja voda za zdravstvenu zaštitu.

- U misiju idem kao lekar da brinem o očuvanju zdravlja naših vojnika i učestvujem u medicinskim asistencijama u okviru civilno-vojne saradnje.

To će biti veliki izazov i iskustvo za mene, pre svega životno, a zatim i iskustvo kao oficira i kao lekara – kaže dr Đokić.

Na kraju svvečanosti, vojnici i oficiri mirovnih jedinica su se oprostili od članova svojih porodica, od kojih će biti razdvojeni narednih šest meseci.

Jedan od pripadnika ovih jedinica, stariji vodnik prve klase Negovan Stanković nije prvi put u mirovnoj misiji.

- Već sam bio u multinacionalnoj misiji u Libanu i to je velika čast i veliko iskustvo, kako profesionalno, tako i lično.

To je prilika da se upoznaju druge kulture, njihov način rada i života – kaže Stanković.

Razdvajanje od porodice profesionalnim vojnicima teško pada, ali im predstavlja i podršku i utehu.

- Porodica nama predstavlja kompas koji nas vodi. Ona nam pruža utehu u teškim trenucima – ističe Stanković.

Vojska Srbije osmi put upućuje svoje jedinice u misiju u Liban, dok su pripadnici Četvrte brigade učestvovali u dve mirovne misije Ujedinjenih nacija, u Libanu i na Kipru.
 

    

    

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: