VRANJE: Jeftino, jeftinije, SKUPŠTINA

Lokalne vesti - Subota 12.11.2016 - 10:33

Po zvaničnoj odluci grada Vranja, najviši lokalni funkcioneri imaju pravo na korišćenje ugostiteljskih usluga u skupštinskom restoranu bez naknade, dok ih ostali gradski službenici plaćaju po više nego povoljnim cenama.

Ilustracija FOTO Pixabay Ilustracija FOTO Pixabay

Gradske vlasti su donele zvaničnu odluku po kojoj pravo na korišćenje ugostiteljskih usluga bez nadoknade imaju gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, predsednik Skupštine grada, zamenik predsednika Skupštine, načelnik Gradske uprave i zamenik načelnika Gradske uprave, članovi komisija i radnih tela Skupštine grada Vranja i Gradskog veća grada Vranja.

Oni imaju pravo korišćenja ovih usluga i na svim manifestacijama, koje se u ime grada održavaju i van zgrade Skupštine grada.

Svi ostali zaposleni u Gradskoj upravi, postavljena i ostala izabrana lica mogu da koriste ugostiteljske usluge prema cenovniku usluga.

Prema tom zvaničnom cenovniku, zaposleni piće plaćaju znatno jeftinije nego u bilo kom ugostiteljskom objektu u gradu.

Tako na primer, jedna šoljica domaće kafe u skupštinskom restoranu košta 10, nes kafe 35, a kapućina 40 dinara.

Za to bi u nekom od kafića u gradu morali da plate tri do četiri puta skuplje, jer su cene nes kafe 140, a kapućina 120 dinara.

Šoljica čaja gradske činovnike staje samo 10 dinara, dok se cene u kafićima kreću i do 130 dinara.

Gradskim službenicima se šolja tople čokolade naplaćuje 40 dinara, dok bi ih u nekom kafiću u centru grada isti takav napitak koštao i do 130 dinara.

Čaša gaziranog soka u skupštinskom restoranu staje samo 15 dinara, a gustog ili bistrog soka 45 dinara.

Flašica kisele i eko vode od 0,25 i 0,5 litara imaju istu cenu, 37 dinara, dok se cena po kafićima kreće i do 90 dinara.

Prema cenovniku, gradski upošljenici šolju kakaoa plaćaju 15, sok od pola litra 45, mleko za kafu 12, komad ratluka 10, a kesicu meda 20 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: