Vranje na korak od proglašenja epidemije?

Lokalne vesti - Četvrtak 14.02.2019 - 10:24

Na korak od proglašenja epidemije gripa u Srbiji su Vranje, Valjevo, Kragujevac, Kruševac, Požarevac, Smederevo i Jagodina, pokazuju zvanini statistički podaci o broju obolelih na nivou Srbije.

Raste broj obolelih u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio Raste broj obolelih u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio

Epidemija je za sada proglašena u četiri grada i to u Nišu, Pirotu, Užicu i Čačku.

Pedesetogodišnja žena iz Pančeva poslednja je žrtva gripa u Srbiji.

Ona je preminula od posledica virusa A(H1N1) u Opštoj bolnici Pančevo.

Iako su se Vranjem pronele glasine da je od gripa preminula jedna ženska osoba, sa Infektivnog odeljenja su demantovali ovakve navode.

Broj zaraženih, ali i onih koji su na apartima za disanje u kritičnom stanju, povećava se širom Srbije i to svakog dana.

Skoro da nema grada sa rastućim brojem obolelih.

Najkritičnije je i dalje u Nišu, a najveći broj obolelih registruje se na teritoriji grada Leskovca (1.440), a po uzrasnim grupama, najveći broj obolelih je starosti od 30 do 64 godine (600).

Zdravstveni radnici podsećaju dа је nеоphоdnо u kоntinuitеtu primеnjivаti оpštе prеvеntivnе mеrе: držаnjе оdstојаnjа оd nајmаnjе jedan mеtаr оd drugih оsоbа, higiјеnа disајnih putеvа, pоkrivаnjе nоsа i ustа prilikоm kаšljаnjа i kiјаnjа pаpirnаtоm mаrаmicоm kојu оdmаh pоslе upоtrеbе trеbа bаciti а rukе оprаti tеkućоm vоdоm i sаpunоm, higiјеnа ruкu i prоvеtrаvаnjе prоstоriја u којimа sе bоrаvi.

Porast broja pacijenata tek se očekuje, a najviše nakon što se završi raspust, 18. februara.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: