Vranje NIJE prezaduženo?

Lokalne vesti - Petak 18.12.2015 - 11:05

Odgovarajući na zamerke opozicije da je aktuelna vlast prezadužila Vranje, gradonačelnik Zoran Antić je izjavio da su optužbe neosnovane i da grad nije prezadužen.

Vranje - dugovi veliki, ali pod kontrolom Vranje - dugovi veliki, ali pod kontrolom

- Mi nismo prezaduženi zato što smo od mogućih sto odsto povlačenja kreditnih sredstava povukli samo nekih 30 odsto. Sad povlačimo ostala kreditna sredstva. Brojnim kreditima rok ističe sledeće godine.

Mi nemamo kredite za finansiranje puteva, nego imamo sistem odloženog plaćanja na tri godine, i to ne predstavlja kreditno opterećenje za grad
- kaže Antić.

On navodi i to da Vranje ne može da bude  prezaduženo, a u prilog tome ističe da Vranje potražuje preko tri milijarde dinara duga.

- To su pare građana Vranja. Vranjska preduzeća koja ispostavljaju fakture preduzećima koja se trenutno nalaze pod zaštitom države, za svaku fakturu treba da plate PDV državi, a ne mogu da naplate svoja potraživanja za komunalne usluge.

Oni rade u izuzetno teškim uslovima jer moraju da tolerišu dugove preduzeća koja su u restruktuiranju, a sa druge strane moraju da izmiruju obaveze prema državi
- ističe Antić.

U takvim uslovima, smatra Antić, nikako se ne može govoriti o prezaduženosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: