Vranje o svom trošku zapošljava 9 lekara 11 medicinskih sestara

Lokalne vesti - Petak 19.07.2019 - 13:13

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je ugovor sa Zdravstvenim centrom Vranje o angažovanju 9 lekara i 11 medicinskih sestara, vredan skoro 9 miliona dinara.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs

Reč je o projektu pružanja primarne zdravstvene zaštite stanovništvu u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima, koji se finansira iz budžeta grada.

Tim povodom održan je i sastanak sa mladim zdravstvenim radnicima koji će putem projekta biti angažovani do kraja tekuće godine.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić i gradski pravobranilac Đurđica Đorđević.

Kako je gradonačelnik Milenković rekao tom prilikom, ugovori o angažovanju biće pojedinačno zaključeni između Zdravstvenog centra Vranje i kandidata.

- Na ovaj način pomažemo pre svega sugrađane koji se nalaze u sistemu zdravstvene zaštite, unapređujemo kadrovsku politiku u zdravstvenoj ustanovi dok istovremeno pružamo šansu mladim lekarima za sticanje iskustva i osamostaljenje, u ovom humanom pozivu -  rekao je gradonačelnik i dodao da je namera gradskog rukovodstva da se ovaj projekat sprovodi u kontinuitetu i bez prekida, nezavisno od javnog konkursa za prijem lekara.

- Neto zarada za lekare biće oko 70.000 dinara, dok će medicinski radnici primati oko 40.000 dinara.

Pratićemo kretanje zarada na republičkom nivou i trudićemo se da one budu usaglašene sa primanjima
-  dodao je Milenković.

On se zahvalio i gradskom većniku dr Miroljubu Stankoviću na nesebičnom zalaganju u sprovođenju ovog projekta.

Ljiljana Antić naglasila je zasluge i doprinos gradonačelnika i lokalne samouprave,
u sprovođenju ovog projekta.

Kako se čulo na sastanku, grad je uspeo da odgovornim pristupom revitalizuje rad i stabilizuje finasijsko stanje gradske apoteke, a da se u narednom periodu očekuje otvaranje nove ambulante i apoteke u naselju Viktor Bubanj.

Na identičan način, u toku prošle godine lokalna samouprava obezbedila je radno iskustvo za 17 mladih lekara.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Emil
19.07.2019. , 17:23
Ko sisa bugare albance za vas srbe radice bozja radijacija bugarin je car