Vranje odobrilo 2,3 MILIONA za bolji život invalida

Lokalne vesti - Utorak 26.06.2018 - 07:10

Gradsko Veće Vranja usvojilo je predlog odluke o finansiranju i sufinansiranju projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za 2018. godinu.

Za bolji položaj invalida. Ilustracija, Foto: OK Radio Za bolji položaj invalida. Ilustracija, Foto: OK Radio

Danijela Milosavljević, gradska većnica za socijalna pitanja, navodi da će finansijski biti podržani  sledeći projekti u ukupnom iznosu od 2,3 miliona dinara.

- Projekat Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) – „Programske kroz projektne aktivnosti Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim osobama (MNRO)“ sa 750.000 dinara.

Zatim,  Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje – „Naš svet 2“, kojoj je odobreno 450.000.

Međuopštinska organizacija Saveza slepih Vranje – Rad za dobrobit slepih iz dana u dan“, podržana je sa  500.000 dinara.

Udruženje osoba sa paraplegijom - „Redovne aktivnosti udruženja“, dobilo je 200.000 dinara.

Takođe, i Udruženje multipla skleroze Pčinjskog okruga Vranje – „Naše čarolije“, dobilo je 100.000 dinara.

Pored njih, i Društvu za cerebralnu paralizu Sunce - „Sveobuhvatna pomoć“, dodeljeno je 100.000 dinara.

Centar za društvene integracije - „Uhvati trenutak“, takođe je podržan sa 100.000 dinara, kao i Društvo onkoloških pacijenata - „Zdravim stilovima života protiv bolesti“, takođe sa 100.000 dinara
- navodi Milosavljevićeva.

Projekti koje je komisija odbila su oni koje je podnelo Udruženje Vaši najbolji prijatelji – „Promeni negativ“ i Srpski ratni veterani - „Unapređenje mentalnog zdravlja ratnih veterana“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
sasa
26.06.2018. , 11:44
To li Kelenka finansirate...to invalidi nece ni da vide....ovo je kriminal koji nemozete da zaustavite....kelenko je Pablo Eskobar invalida....sve trpa u svoj dzep...a njima od zivog greha baci za parce hleba..zasto mu neko ne stane na put,covek od toga kupio lokale,drzi Borin kutak...muva na sve strane...ovo je pljacka i sramota od strane jednog coveka...kopira u opstini i naplacuje kome kako..nekima dva lista zna da naplati i 50 din..pogotovo koga on proceni da nije upucen....znjeje...izbacite to i stavite postene ljude...