Vranje: Plan za KRIZNE SITUACIJE za ZDRAVLJE MIGRANATA

Lokalne vesti - Četvrtak 10.05.2018 - 09:04

U okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, u Vranju je održan sastanak stručnog tima koji će učestvovati na izradi plana za krizne situacije za zdravlje migranata i izbeglica za grad Vranje.

Najavljuje se redovno ažuriranje plana FOTO: vranje.org.rs Najavljuje se redovno ažuriranje plana FOTO: vranje.org.rs
Aktivnosti će konkretno obuhvatiti izradu, sprovođenje, simulaciju, praćenje i redovno ažuriranje plana za krizne i vanredne okolnosti zasnovanih na potencijalnim rizicima.
 
Pored predstavnika rukovodstva Grada, lokalnog stručnog tima, sastanku su prisustovali i predstavnici implementacionih agencija koji sprovode aktivnosti u Srbiji, kao i konsultantkinja Svetske zdravstvene organizacije, dr Rita Sa Machado, koja će preneti međunarodna iskustva i postignuća na pomenutu temu.  
 
Evropska unija (EU) je najveći donator Republike Srbije u upravljanju migracijama
 
Od 2015. godine, kada je počeo povećan priliv migranata na teritoriju Srbije, EU je donirala više od 98 miliona evra za humanitarnu pomoć i zaštitu migranata.
 
Pomoć se odnosi naročito za zaštitu dece, za obezbeđivanje uslova za prihvat i smeštaj u prihvatnim i centrima za azil, uključujući hranu, zdravstvenu negu i obrazovanje.
 
Takođe, pomoć je namenjena i lokalnim zajednicama gde su smešteni migranti kako bi se ojačala socijalna kohezija, pomoć Republici Srbiji pri upravljanju granicom i borbi protiv trgovine ljudima, kao i pomoć za izgradnju kapaciteta institucija Republike Srbije koje su uključene u upravljanje migracijama.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: