Vranje: Policajcu slomili prst, sudija im nije odredio pritvor

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.07.2013 - 16:17

Vođa interventne jedinice Tomica Marković povređen je u subotu uveče, prilikom hapšenja izgrednika u centru grada, saopštio je Nezavisni sindikat policije u Vranju.

Sindikat policije u Vranju Sindikat policije u Vranju
Prema navodima predsednika tog sindikata Marjana Petrovića te večeri su privedeni su Anđela(1994) i  Tijana Marinković (1990), ali i Miloš Cvetković Banjurac, Miloš Popović Pakman, Ognjen Stošić (1993) i Danijel Novković (1990). 
 
Ovde je zanimljivo da su Cvetković i Popović doskora bili u pritvoru kao osumnjičeni za učestvovanje u više paljevina po gradu. 
 
Izvršioci su sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju oko 17 časova, a svedoci su saslušavani do ponoći. 
 
Nakon većanja sudija, postupajući sudija Vladan Mićović odlučio je da privedenima ne odredi pritvor već ih je pustio da se brane sa slobode.
  
Nezavisni sindikat policije ovu odluku suda naziva sramnom, najavljujući da će od Ministarstva pravde tražiti njeno preispitivanje. 
 
- Incident se dogodio u noći između petka i subote kada je u pekari „Ema“ u centru grada došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane Danijela Novkovića (1990). Novković je ponašajući se drsko stolicom polomilo rashladnu vitrinu u objektu.  
 
Policija je intervenisala po prijavi građana, a interventna patrola je stigla nakon prijave na lice mesta za manje od jednog minuta, gde je zatekla počinioca Novkovića – objašnjava Marjan Petrović. 
 
Puštanje na slobodu privedenih u incidentu u kome je jedan policajac povređen policajci ocenjuju kao loš signal javnosti. 
 
-To je znak ostalim građanima da svako može da napada policiju, a da za to nema nikakve posledice. Kako će policija da zaštiti građane ako nemamo zaštitu od strane sudstva – kaže Petrović. 
 
On napominje da su počinioci lica koja su u prethodnom periodu bila pritvarana  za razna krivičana dela da su višestruki povratnici  u vršenju prekršaja iz oblasti zakona o javnom  miru i redu i vršenja teških krivičnih dela.
 
Jugoslav Milošević, predsednik Nezavisnog sindikata policije kaže da sudstvo ne preduzima prema kriminalcima adekvatne zakonske mere.
 
- Da li je razlog strah lokalnih sudija pošto su u istoj sredini sa počiniocima, da li je u pitanju neka vrsta ucena ili pritisaka, neću da ulazim u to, ali sudstvo je totalno blago prema višestrukim povratnicima  u vršenju teških krivičnih dela. 
 
Mi moramo da se stavimo u zaštitu profesije jer bezbednost građana zavisi isključivo od policije  koja može da ostvari potpunu bezbednost samo u saradnji sa sudstvom i tužilaštvom – kaže Milošević. 
 
Sindikalci policije najavljuju da će u buduće kako bi zaštitili svoju i bezbednost građana a u skladu sa zakonom primenjivati i vatreno oružje u obavljanju službene dužnosti.   
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: