Vranje sa 5,5 MILIONA finansira projekte iz kulture

Lokalne vesti - Četvrtak 10.01.2019 - 11:04

Gradsko veće Vranja usvojilo je tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu.

Grad podržava projekte iz nekoliko oblasti. Foto: D.Ristić/OK Radio Grad podržava projekte iz nekoliko oblasti. Foto: D.Ristić/OK Radio

Zorica Jović, portparol Gradskog veća, kaže da će Vranje finansirati ili sufinansiraće projekte iz sledećih oblasti.

- Književnog i muzičkog stvaralaštva, likovne i pozorišne umetnosti, izvođenja muzičkih, govornih, artističkih i scenskih kulturnih programa, kulturne delatnosti nacionalnih manjina.

Zatim, sredstva će biti izdbvojena za zaštitu, očuvanja i prezentaciju nematerijalnog nasleđa  i nepokretnog kulturnog nasleđa, kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom i dece i omladine i kinematografije i audio-vizulenog stvaralaštva
- navodi Jovićeva.

Iz budžeta grada u ovu svrhu  planirana su sredstva u visini od 5,5 miliona dinara.

Takođe, na poslednjoj sednici Gradskog veća, doneto je i rešenje o imenovanju radne grupe za pripremu konkursne dokumentacije za konkurisanje na javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške otvaranju regionalnih “inovacionih start up centara”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: