Vranje se sprema za POPLAVE

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.06.2019 - 09:48

Na osnovu akta Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, održana je 8. vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne sitiacije kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Gradski štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs Gradski štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs
Razmatrano je preduzimanje preventivnih mera na sprečavanju posledica usled eventualnih velikih količina padavina u periodu od 23. do 25. juna. 
 
Doneti su zaključci, na osnovu kojih su nadležne službe Gradske uprave, javna preduzeća i ustanove stavljeni u pripravnost u slučaju velikih kiša. 
 
Zadužen je koordinator mesnih zajednica da stupi u kontakt sa poverenicima i zamenicima poverenika mesnih zajednica, da u navedenom periodu prate stanje na rečnim vodotokovima na svojim teritorijama, kao i da redovno informišu Operativni centar za vanredne situacije u Vranju. 
 
Naloženo je JP "Vodovod" da u cilju blagovremenih priprema za eventualne posledice od velikih količina kiše od 23. do 25. juna, bude u stanju pripravnosti, da proveri ispravnost mehanizacije i opreme kojom raspolaže. 
 
Takođe, da proveri stanje zaliha peska za eventualno punjenje džakova, kao i da isplanira broj ljudi neophodan za ovaj posao. 
 
Sa vanredne sednice naloženo je i JKP ,,Komrad'' da u pomenutom periodu pripremi mehanizaciju i ljudstvo da budu u stanju pripravnosti.
 
Rukovodioci i članovi stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi moraju aktivno da dežuraju od 23. do 25. juna, kao i da prate stanje na terenu uz obilazak kritičnih lokacija
 
Naloženo je i Odeljenju za inspekcijske poslove, kao i Odeljenju komunalne policije da redovno prate stanje na rečnim vodotokovima i preduzimaju mere iz delokruga svojih nadležnosti. 
 
Dat je i predlog da se preporuči JVP "Srbijavode" da pristupi čišćenju nekoliko neuralgičnih tačaka na Južnoj Moravi u cilju sprečavanja eventualnih posledica u slučaju velikih padavina.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: